MEEST GESTELDE VRAGEN

GRATIS KENNISMAKINGSBEHANDELING

VRAGEN OVER EMS

Klik op de vraag om het antwoord te zien!

WAT IS EMS ?

EMS staat voor electro muscle stimulation. Door middel van Electro Muscle Stimulation worden de spieren gestimuleerd om samen te trekken.

In de topsport en revalidatie is EMS een oude, beproefde en wetenschappelijk geteste methode om prestaties te verbeteren en herstel te versnellen bij letsel. Buiten de topsport en revalidatie is deze techniek nu ook beschikbaar om het volledige lichaam te behandelen/ trainen.

WAAR IS EMS GOED VOOR?

Voorafgaand aan de behandeling wordt samen met jou besproken welke doelen je wilt behalen. Wav-e EMS behandelingen kunnen gebruikt worden voor afslanken, krachttraining, rug preventie, cellulite vermindering, vermindering van medische klachten en revalidatie.

WAT GEBEURT ER IN JE LICHAAM?

De stimulatie dringt door tot je zenuwuiteinden die op hun beurt een stimulatie aan de spieren geven, dit gebeurt met 85 impulsen per seconde. Door deze impulsen trekken de spieren samen net zoals deze dat zouden doen wanneer je zelf de impuls zou geven.

HOE VOELT EMS STIMULATIE?

De stimulatie voelt als een vibratie van golven. Wanneer de intensiteit verhoogd wordt, zorgt de stimulatie voor een spieraanspanning.

IS EMS VEILIG?

EMS behandelingen zijn veilig, mits de behandeling verzorgd wordt door goed opgeleide trainers. Alle personal trainers en coaches van Wav-e zijn opgeleid voor het geven van EMS behandelingen/ trainingen. 

VRAGEN OVER WAV-E behandelingen

HEB IK EEN QR CODE NODIG VOOR MIJN BEHANDELING?

Nee, De behandelingen van Wav-e Studios vallen onder preventieve gezondheidszorg. Wel is het noodzakelijk om zowel voor als na de behandeling een mondkapje te dragen.

HOELANG DUURT EEN WAV-E EMS BEHANDELING?

Onze Wav-e behandelingen duren slechts 15 minuten en zijn hierdoor gemakkelijk toe te passen in jouw dagelijkse planning.

HOE VEEL EMS BEHANDELINGEN KAN IK PER WEEK DOEN?

Wil je graag snel resultaat? Dan is het aan te raden om 2 behandelingen in de 10 dagen te doen bij Wav-e. Om resultaat langzamer op te bouwen en/of  te onderhouden is 1 keer in de week voldoende.

WAT HOUDT DE KENNISMAKINGSBEHANDELING IN?

Tijdens de kennismaking  wordt er samen met een van onze coaches besproken wat jouw doelstellingen, wensen en eventuele (fysieke) beperkingen zijn. Daarna ontvang je een setje onderkleding en wordt er gekeken welke maat Power Suit je nodig hebt. Onze Power Suits zijn er in de maten XS tot en met XXL. Als je bent omgekleed, kan de behandeling/ training beginnen.

KAN IK EEN EMS BEHANDELING DOEN ALS IK ZWANGER BEN?

Nee, tijdens je zwangerschap is het gebruik van EMS niet toegestaan. Na je zwangerschap is EMS zeker een geschikte behandeling om weer back in shape te komen.

NA HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIE IK RESULTAAT?

Al na de eerste Wav-e behandeling zul je met een voldaan gevoel naar huis gaan!

Na enkele behandelingen zullen al de eerste “meetbare” effecten optreden, zoals een verhoogd energielevel, huidverbetering en meer spierkracht.

HELPT EMS OOK BIJ HET VERMINDEREN VAN CELLULITE?

Ja, door middel van ons toningsprogramma wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd wat een positief effect heeft op de doorbloeding van je huid. Hierdoor zijn wij in staat al binnen enkele weken zichtbare resultaten te boeken. Al na de eerste behandeling voelt de huid zachter en gladder aan.

VAL IK AF VAN EMS BEHANDELINGEN?

EMS behandelingen kunnen helpen bij de verhoging van jouw stofwisseling. Hierdoor verband je niet alleen meer calorieën tijdens en kort na de behandeling, maar ook gedurende de weken daarna. Als je naast de EMS behandelingen goed op je voeding let, kan EMS zeker een grote bijdrage leveren aan het afvallen.

GA IK ZWETEN VAN EEN EMS BEHANDELING?

EMS behandelingen zijn gericht op de spieren. Bij een gemiddelde behandeling hoeven je hart en longen niet veel harder te werken dan in rust, hierdoor hoeft er over het algemeen niet of nauwelijks warmte te worden afgevoerd door middel van zweten. Je kunt dus prima een EMS behandeling doen om vervolgens door naar je werk of andere bezigheden te gaan.

WAT ZIJN DE CONTRA-INDICATIES?

0 Pacemaker
0 Buikwand en/of liesbreuk(en)
0 Zwangerschap
0 Alle extreme vormen van vernauwingen in de bloedvaten
0 Epilepsie
0 Hemofilie; (stolling ziekte)
0 Tumoren
0 Koorts, acute bacteriële of virale infecties
0 Extreem slechte doorbloeding
0 Serieuze neurologische aandoeningen

WAT KUN JE VOOR EN NA EEN WAV-E BEHANDELING HET BESTE ETEN EN DRINKEN?

Voor elke behandeling moet je lichaam voldoende energie hebben en goed gehydrateerd zijn. Zorg er altijd voor dat je vooraf en na de behandeling genoeg drinkt.
Ons advies is om;

Voorafgaand aan de behandeling:

  • Minimaal 1 glas water te drinken
  • Minimaal 1 stuk fruit te eten
  • Goed te eten als je de dag begint met een Wav-e behandeling zodat jij voldoende eiwitten en koolhydraten binnenkrijgt.

Na afloop van de behandeling:

  • Direct een glas water te drinken
  • Jezelf de rest van de dag goed te blijven hydrateren
  • Ervoor te zorgen dat jij voldoende eiwitten en koolhydraten binnenkrijgt. Dit zorgt voor optimaal spierherstel (binnen een uur na de training)

Wil je meer advies op het gebied van voeding? Vraag onze coaches naar het Lifestyle programma van Re-Size.

VRAGEN OVER DE KOSTEN

ZITTEN ER KOSTEN VERBONDEN AAN DE KENNISMAKINGSBEHANDELING?

Nee, onze kennismakingsbehandeling is altijd kosteloos en vrijblijvend. Ook de benodigde onderkleding zit hierbij inbegrepen.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Wav-e Studios biedt verschillende abonnementsvormen aan, afhankelijk van jouw wensen en doelen wordt er gekeken welk abonnement het beste bij jou past.

VRAAG JOUW GRATIS EMS KENNISMAKINGS- BEHANDELING AAN!

Zet NU de eerste stap.